Les entitats per promoure les seleccions esportives catalanes apareixen com bolets. Sempre generosament subvencionades. Als ajuts rebuts per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes dirigida per una persona vinculada a ERC, i que des de 2005 han ascendit a 6,5 milions d'euros, ara s'hi han d'afegir els d'altres dues entitats més.

Segons va publicar el DOGC dimarts passat, Vicepresidència de la Generalitat ha concedit 275.000 euros a l'Associació pel Reconeixement Internacional de les Seleccions Esportives per "donar suport a la internacionalització de l'esport català i les seves federacions". També ha rebut 120.000 euros la Federació d'Organitzacioons Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) per ser "punt d'informació i serveis i centre d'estudis sobre la internalització", segons la finalitat de la subvenció. Segons consta en la seva web, algunes de les entitats membres de FOCIR són l'Associació catalana d'Esperanto, l'Associació per la Difusió del Folklore, el Centre Català del Pen Club, la Federació Catalana d'Entitats Corals o la Federació d'Ateneus de Catalunya, entre d'altres.

En la línia de subvencionar el que Vicepresidència de la Generalitat anomena "internacionalització de l'esport català", en aquesta última tongada d'ajuts també han estat beneficiàries les següents associacions i federacions: Associació Fistball Catalunya (57.875 euros), Federació de Gimàstica (14.000 euros), Federació de Voleibol (40.000 euros), Associació Catalana de Rugby Lliga (24.800 euros), Federació de Patinatge (283.000 euros), Federació d'Handbol (12.500 euros), Federació de Pitch&Putt (4.700 euros), Federació de Korfball (12.300 euros), Federació de Gimnàstica (4.000 euros), Federació de Bitlles i Bowling (180.600 euros) i Federació de Futbol Sala (75.000).

Icestock i Twirling

L'Associació d'Icestock Catalunya ha rebut 16.500 euros per l'"organització de la reunió de presidents de federacions nacionals de 25 països". I la Federació Esportiva Catalana de Twirling ha restat beneficiada amb 7.500 euros per la "representació internacional a reunions de la Federació Europea i Mundial".

Però, què són l'Icestock i el Twirling que puguin merèixer l'atenció subvencionadora de la Generalitat? L'Icestok és una espècie de petanca que es juga en el gel. Té els seus orígens en els Alps. A Catalunya només hi ha quatre clubs, un d'ells a Tordera.

El Twirling, segons l'enciclopèdia Wikipedia, és "qualsevol activitat lúdica o esportiva, la base de la qual és fer girar de manera rítmica i artística un bastó especialment dissenyat per l'execució de jocs malabars. Sembla que aquest esport va acabar donant origen a les majorettes".

Aquesta generositat de Vicepresidència amb la internacionalització esportiva de Catalunya contrasta amb la gasiveria subvencionadora en altres activitats socials. En el mateix llistat de subvencions publicat dimarts passat, i corresponent al primer semestre de l'any, la Confederació d'Entitats contra el Càncer només ha rebut 4.000 euros i l'entitat Alzheimer Catalunya Fundació, 4.000 més.