L'advocat d'Ignasi Farreres, Pau Molins, va sorprendre en els primers minuts del judici aportant els estudis que ha encarregat el tripartit des de que governa a la Generalitat com a prova documental. Molins va argumentar que ho feia per "contextualitzar" que l'encàrrec d'informes és una "activitat pròpia de l'Administració" i que és "habitual".

El lletrat va recordar que el Govern format per PSC, ERC i ICV s'ha gastat 57 milions d'euros entre 2004 i 2005, mentre que la xifra al 2007 va ser de 32 milions. Per això va aportar un dossier de premsa amb diversos articles sobre l'encàrrec d'aquests treballs. Ho va acompanyar amb la relació dels informes, el debat al Parlament sobre la polèmica dels estudis i les còpies d'algus dels treballs. Segons ell, aquests documents proven la necessitat de la Generalitat de recórrer a externs per a fer aquestes tasques perquè el funcionariat intern té massa feina per fer-ho. El tribunal li va acceptar aquestes proves.

Però Molins va aportar més documents. Un d'ells és un comunicat firmat pels màxims responsables de sindicats i patronals en el qual destaquen l'ètica i honestedat de Farreres i Servitje. El darrer dels documents és un comunicat del Consell Nacional d'Unió l'octubre de 2006 renovant la confiança amb els dos exalts càrrecs. Aquest darrer no va ser acceptat en ser una valoració política i l'anterior es va emplaçar Molins a citar els signants com a testimonis, proposta que l'advocat va acceptar.