13 de novembre de 2008
13.11.2008
40 Años
40 Años
Vaga

Educació garanteix el 25% de la plantilla en les guarderies i un docent per a cada quatre classes

13.11.2008 | 08:26

La Conselleria d'Educació garanteix un 25 % del personal en les guarderies i un docent per cada quatre classes en Infantil i primària durant la vaga d'avui convocada pels sindicats USTEC·STEs, CGT i ASPEPC contra el projecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que es comença a tramitar avui al Parlament.

En un comunicat, la Conselleria va concretar que en les guarderies -0 a 3 anys- haurà el 25 % de la plantilla, mentre que en el cas d'Infantil i primària -de 3 a 12 anys- haurà d'haver un docent per cada quatre classes.

Tot i això, en tots els casos haurà una persona de l'equip directiu per cada centre: el director, el coordinador pedagògic, el cap d'estudis o la secretària. El departament va comunicar que farà un seguiment de la jornada de vaga del qual informarà a les 12 i a les 18.

Als tres sindicats convocants, es van unir aquests últims dies el Sindicat d'Estudiants (ES), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Estudiants en Acció. Aquesta setmana van criticar junts que la LEC vol "desmantellar" l'educació pública mitjançant la privatització de les escoles i van lamentar que el projecte aposta per les privades concertades.

Els sindicats CCOO i UGT no assistiran a la vaga després de consultar l'opinió de les seves bases i constatar, per una diferència de 100 vots, que els docents prefereixen adoptar altres mesures com recollides de signatures contra o la concentració que realitzaran davant del Parlament el pròxim 30 de novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema