El president de la Generalitat, José Montilla, no va rebre el periodista del setmanari britànic de The Economist, Michael Reid, autor del polèmic article sobre Catalunya en què es fa una anàlisi molt crítica sobre la política catalana i el procés de normalització lingüística de la llengua catalana. Aquesta trobada no es va poder realitzar malgrat que el setmanari britànic va començar a fer gestions un mes abans, segons informava ahir el diari digital e-notícies.

Fonts del gabinet de premsa del president van esgrimir "problemes d'agenda" i van suggerir que el periodista fos rebut pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui tampoc el va poder rebre. Finalment aquest cas es va repetir amb el conseller d'Interior, Joan Saura, qui també va aludir problemes d'agenda.

Sí que es va oferir a l'entrevista el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, el qual és lector d'aquesta revista de difusió a tot Europa; així Castells va donar ordres de fer un forat a la seva agenda per rebre Michael Reid. Castells, tanmateix, no va aparèixer finalment a la informació.

Oficines exteriors

El vicepresident del Govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, va afirmar ahir que Catalunya necessita "una estructura pròpia a l'exterior capaç de defensar els seus interessos", cosa que evitaria que mitjans com The Economist ofereixin una imatge "tergiversada i manipulada" de la realitat catalana.

Carod-Rovira escriu en la seva bitàcola d'Internet que l'article "tergiversa i manipula la realitat lingüística i social catalana amb un estil" que recorda el de "la premsa espanyola més reaccionària".

"La imatge de Catalunya a l'exterior -subratlla- es veu mediatitzada, sovint, pel fet que la majoria de corresponsals de premsa estrangera que informen sobre l'Estat espanyol resideixen a Madrid", pel que "viuen i perceben el clima polític i mediàtic que es respira a la capital de l'Estat, impregnat permanentment d'anti-catalanisme".