"No podem participar a la festa. És un error", ha opinat en un editorial del butlletí de CiU al Parlament. Per Pujol, també va ser una equivocació del Govern no haver-se reunit amb el periodista que va escriure el reportatge.

De totes maneres, no s'ha estranyat de la visió que es reflecteix en el reportatge quan "des del mateix Govern de la Generalitat hi ha persones que opinen que cal acabar amb la crosta nacionalista", en al·lusió a les declaracions del portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran.

Pujol ha opinat que el text de la revista britànica mostra una visió "centralista i desinformada sobre Catalunya", tot i que ha subratllat que "no és més ofensiu que altres articles que diàriament es publiquen a la premsa de Madrid".

"Si ens preocupa la imatge exterior de Catalunya, no és suficient amb obrir quatre ambaixades", ha indicat Pujol, que ha apostat per treballar dins i fora "perquè hi ha poders fàctics interessats" que Catalunya no tingui èxit. "I pedagogia fa temps que el Govern no en fa", ha conclòs.