14 de novembre de 2008
14.11.2008
Acció Social

Un Observatori de la pobresa estudiarà les causes del fenomen a Catalunya

14.11.2008 | 20:28

El Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat ha creat l'Observatori de la pobresa, la inclusió i la vulnerabilitat social a Catalunya, amb l'objectiu d'estudiar les causes d'aquest fenomen entre la societat catalana.

Segons que ha informat el departament en un comunicat, la proposta tècnica del projecte ha estat presentada avui en el marc del segon seminari de la Xarxa Europea d'Observatoris d'inclusió social, inaugurat avui per la consellera Carme Capdevila.

L'Observatori vol ser un referent per estudiar la pobresa a Catalunya i ha de permetre conèixer quin segment de la població la pateix i quines són les millors mesures per actuar, segons que apunta el mateix comunicat.

El nou organisme, que ha d'entrar en funcionament l'any que ve, es coordinarà i col·laborarà amb agents i institucions especialitzades, a més d'universitats, centres d'investigació o fundacions.

L'Observatori català s'ha dissenyat d'acord amb un estudi d'altres observatoris de referència europeus, i s'han tingut en compte les polítiques socials desenvolupades en aquests països.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema