La Diputació de Barcelona va programar un viatge per a 47 persones a Oslo, entre l'11 i el 17 d'octubre passat, segons informava ahir el diari digital e-noticies. Així aquesta pàgina web explicava que el viatge, que, segons s'explicava a la presentació, tenia "per objectiu fomentar la formació i l'intercanvi d'experiències a fi de reforçar la capacitat de lideratge per definir un model d'atenció en serveis socials eficaç, eficient i de qualitat", estava destinat a "regidors i regidores de Benestar Social de la província de Barcelona".

Malgrat les característiques d'aquest viatge tan sols 28 de les 47 persones que es van traslladar a Noruega són regidors o regidores de Benestar Social. N'hi ha dos, per cert, enviats per l'Ajuntament de Subirats. I, a més, es dóna la circumstància que malgrat que el viatge estava destinat a regidors de la província de Barcelona també hi va anar la regidora de l'Ajuntament de Reus.

La resta de la comitiva la van formar quatre diputats de la Diputació de Barcelona, set membres del Parlament -entre ells cinc diputats i diputades- i vuit tècnics de l'Àrea de Benestar Social. Tots, els 47, es va allotjar a un hotel de quatre estrelles d'Oslo i van anar amb totes les despeses pagades per l'administració pública. Les despeses del viatge van córrer a càrrec de cada administració, segons han explicat fonts oficials de la Diputació, que va pagar el viatge dels quatre diputats i els vuit tècnics que hi va enviar. Per la seva banda, els respectius Ajuntaments van costejar els desplaçaments dels regidors i el Parlament de la seva representació.

La comitiva de la Diputació va assistir a diverses conferències, com una oferta pel Ministeri de Salut i Serveis Socials i el Ministeri de Treball i Inclusió Social de Noruega. També van ser en diversos centres de benestar social, com el del districte de Sagene o el del districte de Bjerke. Van ser el Ministeri d'Infància i Igualtat Social i en residències i centres per a la gent gran.