17 de novembre de 2008
17.11.2008
conseller de Medi Ambient

La Generalitat aixecarà les restriccions per la sequera a final de mes

17.11.2008 | 21:12

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha anunciat avui que la Generalitat aixecarà a final de mes les restriccions d'aigua per la sequera i que el sistema Ter-Llobregat passarà a situació de normalitat, després de l'episodi de sequera que es va viure durant aquest any.

Baltasar ha explicat que tan sols les zones de la Muga (Girona), El Catllar (Tarragonès) i el Cap de Creus (Alt Empordà) es mantindran en situació d'excepcionalitat.

"Aquesta setmana, el Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) recomanarà el pas a normalitat del Sistema Ter-Llobregat, i el govern farà cas d'aquesta recomanació", ha avançat Baltasar, que ha apuntat que "és clar que declararem zona de normalitat el Sistema Ter-Llobregat excepte aquests tres punts concrets, que continuaran sota el decret de sequera".

Baltasar ha explicat que l'aprovació per part del Govern de la Generalitat del pas a situació de normalitat es produirà "durant els pròxims 15 dies".

Segons fonts del Departament de Medi Ambient i Habitatge, els embassaments del Sistema Ter-Llobregat estan actualment al 72,4% de la seva capacitat, mentre que a la zona de lLa Muga estan al 23%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema