17 de novembre de 2008
17.11.2008
Finançament

El pacte de Saura i De la Vega per tancar un acord sobre el finançament expira avui sense resultats

17.11.2008 | 11:38

El termini de tres mesos per a un nou finançament autonòmic que van acordar a mitjans d'agost la vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i el president d'ICV i conseller d'Interior, Joan Saura, expira avui sense que ni tan sols hi hagi sobre la taula cap nova proposta per part del Govern espanyol.

Davant d'aquesta situació, la direcció d'ICV debatrà demà, a la reunió ordinària de la secretaria política de l'organització, quines mesures pren davant del que consideren un nou "incompliment" en matèria de finançament autonòmic per part de l'Estat, segons fonts d'ICV.

El primer incompliment va tenir lloc el 9 d'agost, dos anys després de l'entrada en vigor de l'Estatut, data límit fixada perquè Estat i Generalitat acordessin les bases del nou sistema que, segons aquest text, ha d'entrar en vigor de manera gradual a partir de l'1 de gener de 2009.

De la Vega i Saura van acordar a mitjans d'agost que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no compareixeria al Congrés -com havia sol·licitat ICV-- per explicar per què s'havia incomplert l'Estatut.

A canvi, el Govern espanyol es comprometia a tancar en un termini de tres mesos que expira dilluns un acord sobre finançament català, alguna cosa que no ha ocorregut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema