Tal com estava previst, els grups de PSC, ERC i ICV-EUiA han rebutjat avui al Parlament les esmenes a la totalitat presentades per CiU, PPC i el grup mixt a la secció pressupostària d'Interior i Relacions Institucionals.

En el debat en comissió dels comptes per a 2009 d'aquest departament, que preveu un augment del 8,4%, l'oposició ha acusat el conseller de no complir la ràtio de Mossos pactada pel Parlament.

La diputada de CiU Elena Ribera ha etzibat: "Amb aquest departament no podem estar segurs", mentre que la representant del PPC, Montserrat Nebrera, ha criticat el departament per no preveure els efectes de la crisi econòmica en la seguretat ciutadana.

De la seva banda, Saura ha admès que el cos dels Mossos té ara un dèficit d'uns 900 agents, però ha garantit que en tres anys el cos arribarà els 18.000 efectius.

D'altra banda, l'oposició ha felicitat el Servei Català del Trànsit per la reducció de la sinistralitat a les carreteres catalanes, si bé ha censurat el conseller per preveure recaptar el 2009 uns 93 milions d'euros en concepte de multes i per augmentar el nombre de radars.

"Els radars eviten morts", els ha replicat el titular d'Interior, que ha criticat també a Nebrera per plantejar ajornar la inversió en recuperació de la memòria històrica per la conjuntura de crisi.

De la seva banda, el diputat de Ciutadans José Domingo ha comentat que el seu grup sí que era partidari d'invertir en la recuperació de la memòria històrica, però ha criticat algunes partides "innecessàries" previstes en els comptes per a 2009.