24 de novembre de 2008
24.11.2008
Organització territorial

Ausàs reitera que el Govern aprovarà la llei que regularà els ens locals i les vegueries abans d'abril del 2009

24.11.2008 | 14:44

El conseller de Governació i Administracions Públiques, el republicà Jordi Ausàs, ha reiterat avui que el Consell Executiu aprovarà el primer trimestre del 2009 la llei de governs locals, la que regularà els municipis i establirá les bases de la futura organització territorial en vegueries.

"El Govern vol obrir una nova etapa per definir la nova arquitectura del país", ha explicat el conseller, en la seva intervenció en unes jornades sobre l'Estatut i els canvis que implicarà el seu desenvolupament en els governs locals i en el nou model territorial de Catalunya, que han començat avui al Parlament.

Ausàs ha recordat que, a cada moment, la Conselleria de Governació advoca per "consens polític, institucional i territorial" amb tots els actors implicats per definir el nou mapa territorial i regular els ens locals. Ha recordat que l'avantprojecte de llei que aprovarà el Govern parteix d'un document de base, elaborat per la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), del Camp de Tarragona.

El president del Parlament, Ernest Benach, ha fet un símil i ha comparat l'Estatut amb un "obrellaunes" que permetrà desenvolupar l'autogovern en molts àmbits, entre ells, el règim local, amb la finalitat d'"adaptar Catalunya a les noves necessitats del segle XXI" i "avançar en el principi de subsidiarietat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema