24 de novembre de 2008
24.11.2008
previsió

El Servei Meteorològic anuncia un descens general de temperatures a Catalunya

24.11.2008 | 19:58

La previsió meteorològica indica que la temperatura registrarà un progressiu descens a partir d'avui i fins a dijous que ve a Catalunya, segons que informa el Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquesta situació de fred finalitzarà dijous que ve, quan les temperatures es recuperaran fins a arribar als valors mitjans d'aquesta època tardorenca durant el cap de setmana.

La massa d'aire fred que arribarà avui mateix a Catalunya ja s'ha estès també per bona part d'Europa, indiquen les mateixes fonts.

El Servei Meteorològic de Catalunya precisa que la temperatura prevista a 1.500 metres serà de -4 graus centígrads demà dimarts a la nit, quan la mitjana en aquesta època de l'any és d'uns 4 graus positius.

Els valors més baixos es registraran les nits de dimecres i de dijous, amb mínimes al Pirineu que poden arribar als -10 graus centígrads, mentre que a l'interior de Catalunya les gelades seran més febles (entre 0 i -7 graus).

Respecte a les precipitacions, només s'esperen nevades a la cara nord del Pirineu entre la tarda d'avui i la de demà, que també podrien afectar altres punts de les muntanyes pirinenques, encara que de forma més dèbil.

En aquest episodi de neu, es podrien acumular més de 2 centímetres per damunt dels 500 metres i més de 5 per damunt dels 700.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya, del departament de Medi Ambient i Habitatge, ha activat un avís de situació meteorològica de risc per neu.

De la seva banda, el departament d'Interior ha activat el pla Neucat a les comarques lleidatanes de la Val d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, per l'avís de possible acumulació de gruixos de neu d'entre dos i cinc centímetres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema