El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) investigarà el cas de la jutge d'instrucció de Barcelona que va advertir els Mossos d'Esquadra del seu càrrec per alliberar-se que li fessin fer un test d'alcoholèmia, en el qual finalment va llançar un resultat de 0,48, gairebé el doble del màxim permès.

Segons que han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la presidenta de l'alt tribunal, Maria Eugènia Alegret, va rebre divendres passat dia 21 per correu electrònic una comunicació de la policia autonòmica que l'informava del cas i ha acordat remetre'l al CGPJ perquè investigui l'actuació de la jutge, M.S.L.M.

L'incident, del que informava ahir el diari El Mundo, va ocórrer el passat 9 d'octubre, quan la jutge va intentar saltar-se un control d'alcoholèmia a la carretera C-16 al seu pas per Sant Cugat del Vallès, avisant als Mossos del seu càrrec i advertint-los que els esperava quan passessin pel seu jutjat.

La conducta de la jutge, que ha declinat fer declaracions, podria constituir una falta greu d'abús de la condició de jutge per obtenir un tracte favorable o molt greu d'abús d'autoritat, que poden comportar fins una inhabilitació temporal.