Les obres es faran en diversos punts de la mitjana i de forma simultània en dos trams, el quilòmetre 72 a l'alçada de Riudellots de la Selva i al quilòmetre 77, a Sils, un cop finalitzi l'ampliació d'estructures. La Unió Temporal d'Empreses formada per Rubau i Corsán/Corvian assumirà l'execució de les obres, després que el juliol passat FCC, primera adjudicatària, va abandonar el projecte. Els treballs de preparació van començar el juny i es preveu que les obres en aquest tram finalitzin a mitjans de l'any 2010, tal com es preveia inicialment.

Els treballs d'ampliació a tres carrils en el tram que enllaça Maçanet de la Selva amb Fornells, de 18,7 quilòmetres de llargada, són la primera fase de les obres de l'autopista AP-7 a les comarques gironines, que Acesa completarà amb altres actuacions, com ara l'ampliació a quatre carrils en el tram Fornells de la Selva-Vilademuls (Circumval·lació de Girona) amb tres enllaços nous que s'afegiran als actuals de Girona Sud i Girona Nord, acompanyat de l'ampliació a tres carrils entre Vilademuls i la Jonquera.

El calendari de finalització de les obres es manté per a mitjans de l'any 2010, de forma que no es preveuen endarreriments en aquesta fase a pesar de l'abandonament de FCC el juliol passat, després d'haver resultat adjudicatària de la licitació. La Unió Temporal d'Empreses formada per Rubau i Corsán/Corvian assumirà l'execució de les obres.

Pel que fa a la construcció de la resta de trams i als enllaços nous que formen part del projecte, així com les obres que hi estan vinculades, es faran d'acord amb els avenços que es produeixin en els tràmits administratius pendents i la resolució dels processos d'informació pública previs a la licitació.

Les diferents actuacions planificades es faran en trams successius de longituds limitades, per tal d'interrompre el mínim el pas dels usuaris. En conjunt, les obres d'ampliació s'executaran de forma seqüencial per trams, de forma que l'ampliació serà progressiva al llarg de tot el període i es mantindran operatius els carrils actuals, inclosos els trams en obres.

El pressupost adjudicat per a la construcció del tercer carril entre Maçanet de la Selva i Fornells s'aproxima als 49 milions d'euros, dels 350 milions d'euros que es destinaran al projecte d'ampliació de l'AP-7 a les comarques gironines. La inversió no suposarà un increment de tarifes per a l'usuari ni tampoc l'extensió dels terminis de la concessió. Acesa posarà a la disposició dels usuaris panells informatius, butlletins d'informació i actualització de dades al web de la concessionària per donar a conèixer l'evolució del projecte.