27 de novembre de 2008
27.11.2008
proposta d'ICV-EUiA

Els comerciants catalans s'oposen a la prohibició de distribuir gratis bosses de plàstic des del 2009

27.11.2008 | 20:25

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, ha explicat avui que el sector s'oposa "rotundament" que el Parlament aprovi aquest mes que els comerços catalans no distribueixin gratuïtament bosses de plàstic de nanses des del 2009.

La proposta d'ICV-EUiA rebrà el suport dels altres socis del Govern, PSC i ERC, i s'inclourà la llei de mesures fiscals i financeres, que es votarà a l'últim ple de l'any.

En declaracions a Europa Press, Fraile ha apuntat la seva "oposició rotunda" a la mesura perquè es tracta d'una decisió unilateral, pel que ha reclamat una negociació amb els agents implicats. "No tenim una altra alternativa per canalitzar la distribució", ha explicat. Fraile ha advertit al Govern que no pot imposar aquesta mesura.

D'altra banda, Fraile s'ha mostrat preocupat per la "distorsió de la competència" que això suposarà a nivell estatal, ja que serà una mesura estrictament autonòmica. "I la resta d'Espanya, què?", ha dit.

Alhora, ha criticat la mesura per estar "fora de lloc i temps", ja que, segons Fraile, els comerciants han detectat una "forta caiguda" de la demanda. "Hi ha una crisi molt i molt greu", ha concretat. Tot i això, ha manifestat la seva voluntat d'ajudar a crear un comerç sostenible i a educar els consumidors en les bones pràctiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema