El conseller d'Interior, Joan Saura, va anunciar ahir que els cinc mossos d'esquadra condemnats per maltractar un detingut per error a la comissaria de les Corts quedaran suspesos de feina i sou de manera cautelar després de conèixer-se dimarts la sentència de l'Audiència de Barcelona.

El tribunal va condemnar a sis anys i set mesos de presó tres mossos d'esquadra que el juliol del 2006 van torturar un romanès detingut per error durant el seu arrest, trasllat i posterior estada a la comissaria de les Corts. Un altre policia imputat va estar condemnat a dos anys de presó per un delicte contra la integritat moral, i el cinquè mosso haurà de pagar diverses multes.

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Saura va explicar que la sentència és "prou important o greu" per provocar la suspensió cautelar i que els cinc agents quedin apartats del seu càrrec de responsabilitat, tot i que va afegir que "pot haver-hi matisos" sobre la resolució, que encara no és ferma.

El president de la Generalitat, José Montilla, va dir, en una entrevista en l'emissora RAC-1 que "no són bones notícies per a la policia catalana". Montilla va considerar que "no seria just posar en dubte la imatge" dels Mossos per aquest cas, ja que es tracta d'un "col·lectiu ampli", format per més de 14.000 professionals que "vetllen per la seguretat de tots".

Relleu de Saura

CiU i el PP de Catalunya van demanar el relleu de Joan Saura com a conseller de l'Interior. La diputada de CiU Elena Ribera va alertar que la seguretat de Catalunya en aquest moment no està "en les millors mans". "En l'àmbit de seguretat necessitaríem un conseller que tingués les coses molt més clares, que sabés defensar els interessos dels ciutadans i sabés ser correcte quan es produeixi algun cas d'abús o maltractaments", va plantejar.

De la seva banda, la portaveu parlamentària del PP català, Carina Mejías, va afirmar que Saura "hauria de replantejar-se la seva situació al capdavant de la conselleria".