El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va assegurar ahir que la "resposta amb més força nacional només pot ser aquella que representi la majoria de la nació". De fet, va dir que seria una equivocació no tenir això clar. Per contra, va declarar que la unitat no és pas "la que provoqui satisfacció només a una part dels catalans o bé la que tranquil·litzi les consciències dòcils d'una altra part". En aquest sentit, va manifestar que "la resposta més forta serà la que tingui més força i aquesta només pot venir de la suma de tots, de la unitat civil del poble de Catalunya". "Que tothom ho tingui clar", va assegurar, "no ens quedarem amb els braços creuats".

Durant la conferència del vicepresident del Govern "Catalunya líder, Catalunya al món", Carod-Rovira va declarar que "hi ha obstacles seriosos al progrés" de Catalunya, "com poden ser-ho l'espera inajornable d'un sistema de finançament just i útil a les necessitats". En aquest context, va fer referència a "una sentència desfavorable del Tribunal Constitucional, que desautoritzi allò que lliurement el poble català va aprovar en referèndum".

El vicepresident va fer aquesta apel·lació al poble de Catalunya que "es va il·lusionar la tardor del 2005, a la cambra catalana i a l'espanyola", en clara referència a l'Estatut que es va aprovar al Parlament. Va recordar que aquell va ser un moment "d'eufòria col·lectiva i orgull de país, en comprovar" que s'anava junts. "Aquí vam crear il·lusió, allà, respecte i arreu, dignitat com a poble", va dir.

Van assistir a la conferència del vicepresident el conseller d'Interior, Joan Saura, el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, el de Governació, Jordi Ausàs, la d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, el de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el d'Agricultura, Joaquim Llena, i la de Treball, Mar Serna.