29 de novembre de 2008
29.11.2008

Montilla subratlla el "salt sense precedents" del seu Govern

Apunta a les polítiques públiques i la inversió i afirma que "ja no anem a remolc de les necessitats"

29.11.2008 | 01:00
Carod, Montilla i Saura van visitar ahir la dessalinitzadora del Prat.

El president de la Generalitat, José Montilla, va subratllar ahir el "salt cap endavant sense precedents" del Govern en inversió i polítiques públiques davant d'executius anteriors. "Aquest Govern ha donat la volta a la tendència. Ja no anem a remolc de les necessitats i comencem a anar cap endavant", ha argumentat.
Acompanyat del vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i del conseller d'Interior, Joan Saura, Montilla va visitar les obres de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat, "símbol de la Catalunya del futur i de l'acció decidida del Govern".
Va subratllar que quan l'actual Govern va prendre possessió, fa just dos anys, el país "havia crescut i les costures s'havien quedat petites per la falta de planificació, d'inversió i de polítiques públiques". "I en aquests dos anys hem donat un salt sense precedents, per posar-nos al dia, per recuperar el temps perdut i anticipar-nos al futur més immediat", va assegurar.
La dessalinitzadora del Prat té tots els elements "clau" que caracteritzen el Govern, com a gran infraestructura al servei de tots els catalans, "visquin on visquin", com és exponent de l'"alta tecnologia i de la investigació aplicada" i de l'"extraordinari esforç en inversió pública del Govern per dinamitzar l'economia".
Montilla va assegurar que l'esforç ha estat gran "en tots els terrenys, tant en quantitat com en qualitat". Va citar la despesa social com una "prioritat" del Govern, destinant el 53% del pressupost, amb 2.294 euros per habitant i any per cobrir necessitats socials, gairebé 1.000 euros més que fa cinc anys. Va remarcar que el Govern construeix dues escoles cada setmana, dos centres de salut i dues biblioteques cada mes i un equipament cada dos dies.
A més, va destacar una inversió que no s'havia produït mai a Catalunya, apostant per les grans infraestructures, però també pel país "en xarxa". Montilla va recordar que la Generalitat està executant obra pública per valor de 12.700 milions d'euros, fet que cobreix 150.000 llocs de treball.
En matèria de seguretat i justícia, va remarcar que el Govern ha construït una comissaria cada mes i un jutjat cada dos, transformant el model penitenciari i concloent el desplegament dels Mossos d'Esquadra.
L'executiu català afronta els pròxims dos anys amb l'objectiu de complir els seus compromisos, i amb la voluntat de treballar al servei de Catalunya en un moment en què els ciutadans esperen que el seu Govern "estigui a l'altura de les circumstàncies, que tingui un objectiu clar, que treballi, que doni exemple de rigor, d'austeritat i d'esforç personal i col·lectiu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema