Una de les aportacions de José Montilla quan era ministre d´Indústria va ser atorgar la freqüència de TV3 a La Sexta. Televisió de Catalunya s´ha quedat ara, definitivament, sense emetre al País Valencià encara que Canal 9 sí que es pot veure, per TDT, a Catalunya. D´això se'n diu cornuts i pagar el beure.

tortures

El que em sorprèn després de la sentència per tortures a Mossos és que el conseller d´Interior, Joan Saura, ho rebaixi a un cas de «mala praxi» i que la consellera de Justícia, Montserrat Tura, els defensi a capa i espasa. També que el departament recorri la sentència malgrat que, òbviament, té tot el dret a fer-ho. De retruc, el trist paper de CiU en tot l´afer: la diputada Elena Ribera encara acusa Saura de «manca de suport als Mossos».

maragall

«Si poses un milió de persones al carrer, allò va a missa» va afirmar Maragall dijous passat sobre una eventual retallada de l´Estatut pel Tribunal Constitucional. O Maragall és un optimista compulsiu o no s´ho creu ni ell. Després de cinc anys, la gent no en vol sentir a parlar més de l´Estatut.

El futur d'ICV

El primer que ha fet Iniciativa per Catalunya després del seu congrés és una campanya institucional per fomentar que es redueixi la generació de residus municipals amb el lema «Aquí reduïm», que inclou falques de ràdio i de televisió. El que no diu el comunicat oficial del Departament és el que costa. El conseller Baltasar, amb la seva brillant gestió, amb la sequera, és un dels més tocats. No sé si malpensar.

Sí a Ségolène

Tot el meu suport a Ségolène Royale encara que presumiblement no llegeixi el Diari de Girona. Els barons territorials han fet tot el possible per fer-li la guitza. Si fa no fa com passa sovint aquí. El Partit Socialista Francès es mereix una llarga estada a l´oposició amb l´espectacle del ­darrer congrés. Martin Aubry va ser la de les 35 hores.

La successió de Saura

Sempre he cregut que la successió dels líders polítics es fa amb el criteri bàsic que el successor no faci ombra al succeït. En el cas de Joan Saura (1950) respecte a Joan Herrera (1971) encara n´estic més convençut. Ni que sigui per raons d´edat.

Rodes de premsa

Almenys és d´agrair que José Montilla, en la seva conferència de dilluns passat, només jo estigués una hora. Però tant per tant prefereixo una roda de premsa a una conferència sense preguntes i, que recordi, el president només n´ha ofert una en tot el mandat: el 13 de març de l´any passat. En canvi, de conferències, en porta dues perquè el 26 de novembre del 2007 ja en va fer una altra a Palau.

El futur d´Oriol

Al final em creuré que el successor d'Artur Mas és... Oriol Pujol. El portaveu de CiU al Parlament va compartir protagonisme dimarts passat amb Josep Maria Pelegrí i Artur Mas en la roda de premsa de balanç dels dos anys de tripartit. És veritat que Pelegrí és el secretari general d´Unió, però Oriol en canvi no té cap càrrec al partit més enllà de ser membre de la direcció.

Perfil baix

Malauradament, el Govern s´assembla cada vegada més a una gestoria: dimarts passat, durant la roda de premsa setmanal, la sala estava mig buida. El Consell de Govern no va aprovar cap projecte de llei -fa un munt de setmanes que no ho fa-, i el projecte estrella va ser l´aprovació d´un pla amb l´objectiu d´incrementar un 30% els conreus ecològics i un 50% el consum d´aquest tipus d´aliments.