L'operatiu de rescat dels cinc desapareguts en l'accident d'avió de Perpinyà, un Airbus 320 de la companyia Air New Zealand que aquest dijous es va precipitar al mar a set quilòmetres de la costa de Canet de Rosselló després d'haver-se enlairat de l'aeroport de Rivesaltes, ha localitzat les dues caixes negres de l'aparell. Així ho ha confirmat el fiscal adjunt del tribunal de Perpinyà, Dominique Alzeari. Les tasques han continuat, amb avís de temporal per ahir.

El líder de Convergència Democràtica (CDC), Artur Mas, va qüestionar ahir la solidesa i la capacitat d'anticipar-se als problemes reivindicada pel president de la Gemeralitat de Catalunya, José Montilla, en el marc del balanç dels dos anys de govern. Mas, en una intervenció al Consell Nacional del partit, va denunciar la divisió existent en el si de l'executiu català amb qüestions com la Llei d'Educació, o la manca d'acord en matèria de finançament, que Mas va justificar pel "seguidisme" demostrat pel PSC davant el PSOE. Mas va apel·lar per un canvi "necessari, urgent i possible", davant un govern tripartit que no està "a l'alçada de les expectatives del país". El líder de CDC va ser clar en dir que, en política, "són millors les parelles que els trios".

Un canvi "necessari", segons va defensar Artur Mas, perquè el país "no va endavant" sinó més aviat "enrere". "Urgent" perquè "si dura massa el país queda més petit", va argumentar el líder convergent, i és possible que aquest canvi es produeixi a condició que el govern sàpiga "connectar amb la societat". Malgrat la crítica tant a l'acció del Govern com a la manca d'unitat dels seus membres, Mas va fer una crida al conjunt del partit a no esdevenir uns "presoners de la crítica i la queixa". Més enllà d'aquesta actitud "democràtica" que seguiran fent "amb respecte", Mas va apostar per liderar aquest canvi que el país necessita. Un canvi "en positiu" que ha d'apel·lar a la "capacitat" de Catalunya i a la "voluntat de canviar i anar endavant", i que no sigui simplement un "canvi de cadires" sinó "de projectes, manera de fer i resultats".