Des de la tarda d'aquest dimecres, 31 de desembre, fins a les 9 del matçí d'aquest dijous, 1 de gener, els mossos han fet 3.598 lectures d'alcoholèmia i 18 test de drogues a conductors a tot Catalunya. Els mossos han imputat 54 delictes contra la seguretat viària i han informat que els controls es mantindran fins a la tarda d'avui.

La Nit de Cap d'Any, en què la Policia de la Generalitat Mossos d'Esquadra ha desplegat gairebé 700 agents i ha realitzat més de 200 controls d'alcoholèmia i detecció de substàncies estupefaents i de velocitat, s'ha desenvolupat dintre de la normalitat i sense que s'hagi produït cap incidència d'especial gravetat. Entre ahir i avui no s'ha produït cap accident mortal a la xarxa viària interurbana catalana. L'any passat van morir 5 persones entre els dos dies, 2 víctimes mortals en 2 accidents el 31 de desembre de 2007 i 3 en 2 accidents l'1 de gener de 2008.

Segons les àrees regionals de trànsit, al Camp de Tarragona s'han imposat 35 denúncies per alcoholèmia, 6 per drogues i 35 per velocitat. A les Terres de l'Ebre, 7 denúncies per alcoholèmia, 4 per drogues, 10 per velocitat. A la regió metropolitana nord, 40 denúncies per alcoholèmia, 1 per drogues i 36 per velocitat. A la regió metropolitana sud, 41 denúncies per alcoholèmia i 77 per velocitat. A la regió de Girona, 8 denúncies per alcoholèmia i 101 per velocitat. A Ponent, 10 denúncies per alcoholèmia i 36 per velocitat i a la regió Pirineus Occidental, 4 denúncies per alcoholèmia.

Quant als delictes contra la seguretat viària, els mossos han obert diligències penals contra conductors per diversos delictes: 35 delictes per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques; 2 per negativa a fer-se les proves d'alcoholèmia; 1 per velocitat penalment punible; 1 per conduir amb el permís sense vigència per la pèrdua total de punts; 11 per conduir sense haver obtingut mai el permís; 1 per conduir amb privació judicial cautelar o definitiva del permís o llicència i 3 per conducció temerària.

Per regions policials, al Camp de Tarragona s'han obert 4 diligències per conduir sota els efectes de l'alcohol, 1 per negativa a fer-se les proves, 1 per velocitat penalment punible i 1 per conduir sense haver obtingut mai el permís. A les Terres de l'Ebre, 1 per conduir sota els efectes de l'alcohol i 2 per conduir sense haver obtingut mai el permís. A la regió metropolitana nord, 11 per conduir sota els efectes de l'alcohol, 1 per conduir amb el permís sense vigència per la pèrdua total de punts, 3 per conduir sense haver obtingut mai el permís i 1 per conducció temerària. A la regió metropolitana sud, 5 per conduir sota els efectes de l'alcohol, 1 per negativa a fer-se les proves, 5 per conduir sense haver obtingut mai el permís, 1 per conduir amb privació judicial cautelar o definitiva del permís o llicència i 1 per conducció temerària. A la zona de Girona, 2 per conduir sota els efectes de l'alcohol. A Ponent, 4 per conduir sota els efectes de l'alcohol. I a la regió Pirineu Occidental, 2 per conduir sota els efectes de l'alcohol.