02 de gener de 2009
02.01.2009
Protesta

Uns 10 activistes s'encadenen a la Conselleria d'Universitats per criticar els convenis amb una entitat israeliana

02.01.2009 | 13:59

Una desena d'activistes s'han encadenat avui a les portes de la Conselleria d'Universitats, Empresa i Innovació -- al Passeig de Gràcia-- per protestar contra els convenis de cooperació que té el departament amb l'Institut Israelià de Tecnologia en relació amb els atacs d'aquest poble a la franja de Gaza.

En declaracions a Europa Press, el portaveu del col·lectiu Acció per Palestina, Aritz Nafarroa, ha explicat que vuit persones s'han encadenat de les mans a la barana de l'entrada de la Conselleria amb cadenats i cadenes, per on suposadament hi havia de sortir el conseller Josep Huguet per dirigir-se a la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals, els consellers Antoni Castells i Joan Saura per parlar sobre la proposta de finançament autonòmic.

Els activistes pretenen quedar-s'hi encadenats fins a les 18.00 hores, moment en el qual començarà una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra els atacs israelians sobre la població palestina.

Tot i això, una patrulla dels Mossos d'Esquadra controla la situació a l'avinguda, ha informat la policia. El cos ja ha identificat les persones encadenades, que no bloquegen l'accés a la Conselleria. Una vintena més d'activistes reparteix fullets informatius a les portes del Departament.

Nafarroa ha dit que "mentre no es respectin els drets palestins, no han d'haver-hi convenis". "La nostra inacció no pot anar acompanyada d'una relació normal entre Israel i Catalunya", ha comentat l'activista, que ha criticat que "en lloc de pressionar el Govern d'Israel, el Govern pacta i desenvolupa convenis de cooperació".

"La comunitat internacional no ha estat capaç d'emetre un comunicat de condemna, i deixant a Israel les mans lliures per seguir endavant amb el seu genocidi a Gaza. Davant d'aquesta situació no podem quedar-nos amb els braços plegats", ha dit el grup.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook