El president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Jordi López Camps, ha explicat avui que els geòlegs poden seguir el ritme de treball marcat, encara que amb dificultats a causa de les inclemències meteorològiques, ja que avui la boira i la pluja han fet presència a la muntanya.

Despenjant-se amb cordes, tres especialistes estan inspeccionant avui els blocs de pedra més petits que no van arribar a desprendre's i que són inestables, per decidir si és millor fer-los caure o estabilitzar-los, ja que les grans masses de roca afectades ja han caigut en la seva totalitat.

López Camps ha destacat la importància de dur a terme amb garanties aquesta primera fase del treball per reobrir els accessos a Montserrat, ja que els geòlegs han d'afermar el terreny perquè els operaris puguin després treballar amb seguretat per reobrir primer la carretera i després el servei ferroviari.

Els treballs a Montserrat es van poder iniciar el passat 31 de desembre, i en principi el pla previst estipula que es dedicaran quatre dies per afermar la zona, altres quatre per reobrir la carretera i quatre més per reparar la catenària i poder reobrir el servei de ferrocarril.

L'esllavissada -la segona que pateix Montserrat en tan sols dos mesos-, es va produir el migdia del 28 de desembre, i va deixar atrapats a l'interior de la muntanya vora 2.000 persones, que van haver de ser evacuades en telefèric, per la qual cosa molts d'ells van haver de deixar al cim els vehicles amb els quals havien accedit al santuari.

Precisament, López Camps ha ressaltat que estan en contacte amb els visitants que van deixar el seu vehicle a la muntanya per tenir-los informat de l'estat dels treballs i anunciar-los com més aviat millor quan podran recuperar-los.