Prop d'un miler de persones es va concentrear ahir a la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per manifestar-se contra els recents atacs d'Israel a la Franja de Gaza. A la manifestació es van sentir crits d'"Israel assassina" i "Israel terrorista". La majoria de les proclames van ser en àrab i alguns dels participants van explicar que han reclamat "pau per a tots" i que "Israel no mati més nens" palestins. La concentració ha estat convocada per la comunitat palestina de Catalunya, Palestina al cor i Plataforma aturem la guerra.

La protesta de la tarda agafava el relleu a l'acció realitzada al matí davant la seu de la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa, on deu activistes -que van ser desallotjats pels Mossos- es van encadenar per protestar contra els convenis de cooperació que té el departament amb l'Institut Israelià de Tecnologia i pels atacs a la franja de Gaza.

Fonts del Govern català van voler aclarir que "no hi ha cap acord signat de govern a govern" amb Israel i van afegir que en els recents viatges de consellers de la Generalitat a Israel no es va arribar a aquest tipus d'acord. "Són convenis a nivell empresarial i de clústers, en contra del que han expressat els activistes", van assegurar.

Partits del govern català, com ERC i ICV van expressar ahir el seu rebuig a l'actuació del govern israelià i van reclamar al govern central una condemna explícita. Aquest va ser el cas del diputat republicà Joan Tardà i de la diputada ecosocialista Dolors Camats, que va participar en la concentració d'ahir a la tarda davant el Palau de la Generalitat.