04 de gener de 2009
04.01.2009
Campanya comercial nadalenca

Els lleidatans es bolquen a les compres de Reis en el darrer diumenge

04.01.2009 | 15:55

Una munió important de lleidatans s'ha bolcat aquest diumenge als carrers de l'Eix Comercial de la capital del Segrià per acabar de fer les compres dels regals de Reis.

Es tracta del darrer festiu de la campanya de Nadal en què els comerços tenen permesa l'obertura. El president dels comerciants de l'Eix, Carles Fontova, ha destacat que malgrat un notable augment de vendes, els ingressos dels botiguers han disminuït entre un 10 i un 20%. Fontova ha afegit que ara els comerciants ja tenen la vista posada en la campanya de rebaixes que d'entrada es preveu que sigui similar a la d'anys anteriors, forta els primers dies i disminuint intensitat a mesura que passin les setmanes.

Els carrers de l'Eix Comercial de Lleida s'han omplert de gom a gom a partir de les dotze del migdia d'aquest diumenge en què els comerços poden obrir. La majoria de lleidatans anaven a buscar els darrers regals per a la nit de Reis que tindrà lloc dilluns. Aprofitant el bon temps i la festivitat de la jornada, la gent ha apostat per fer les compres en família.

D'aquesta manera, es podien veure llargues cues en establiments dedicats a la venda de productes electrònics, joguines i videojocs, perfumeries i joieries, entre d'altres. En vista a la tarda d'aquest diumenge, els comerciants esperen que l'afluència de compradors s'incrementi encara més, sobretot després que ahir dissabte es registrés una afluència massiva de clients.

El president de l'associació de comerciants de l'Eix Comercial, Carles Fontova, ha valorat positivament la campanya nadalenca, sobretot si es tenen en compte les males expectatives inicials derivades de la crisi econòmica. Fontova ha assegurat fins hi tot que el volum de vendes ha incrementat tot i que la facturació ha disminuït.

Això es deu, segons Fontova, al fet que els compradors han preferit adquirir productes de baix cost o ofertes econòmiques enfocades a liquidar els excessos d'estoc. En aquest sentit, ha assenyalat que molts botiguers ja s'havien plantejat la campanya d'aquesta manera i ha remarcat que els qui han fet bé la feina han mantingut uns ingressos similars als de l'any passat o fins hi tot poden haver incrementat la facturació en un 5%.

Malgrat tot, Fontova ha remarcat que la tendència general és que els comerciants hagin disminuït entre un 10 i un 20% el volum de facturació a causa d'aquesta tendència a les compres de productes econòmics.

En vista a la jornada de demà dilluns, Fontova ha pronosticat un ritme alt de vendes durant el matí, però baix de cara a la tarda donat que l'horari comercial coincideix amb l'inici i el transcurs de les cavalcades de Reis.

D'altra banda, un dels paradistes del mercat d'artesans que tradicionalment s'ubica als voltants de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) amb motiu de la campanya de Nadal, Josep Antoni Massana, ha explicat que en el seu cas han registrat un descens de vendes del 30%. Massana ha reconegut que no és una xifra tant dolenta si es tenen en compte els mals pronòstics inicials derivats, una vegada més, de la crisi econòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema