Els Mossos d'Esquadra van detenir a Castelldefels a Luca R., de 26 anys i nacionalitat italiana, que es feia passar pel fill del propietari de Ferrari, Luca de Montezemolo, per demanar diners i que va estafar diverses persones a Barcelona, segons van confirmar fonts de la Policia catalana. Els agents també van detenir en una altra operació Francisco A., de 36 anys, que utilitzava el mateix modus operandi que Luca R., però que no actuaven conjuntament. Els dos es feien passar per models que havien arribat a Barcelona per participar en una desfilada i havien estat víctimes d'un robatori.

Els dos joves demanaven una mitjana de 1.000 euros a cada persona estafada, que prometien tornar una vegada arribessin a Itàlia. Així mateix, lliuraven als estafats roba de marca i sempre anaven en cotxes de gamma alta. En el cas de Luca R., el jove ja havia portat a terme aquest tipus d'estafa des de feia anys als Estats Units, Austràlia, Anglaterra i Noruega, segons va avançar ahir El Periódico. Un dels estafats va relatar al rotatiu la "credibilitat" de l'arrestat i com li va passar al telèfon a una altra persona que es feia passar pel patró de Ferrari. Els Mossos van detenir Luca R. el passat 17 de novembre quan anava a llogar un cotxe a Castelldefels.

La policia catalana ha imputat també dues persones que acompanyaven el jove italià i sobre els quals pesa una ordre de detenció. La policia ha rebut una vintena de denúncies de víctimes.