L'estació de tren de Passeig de Gràcia de Barcelona va tornar ahir a estar operativa, després d'estar tancada durant dotze dies a causa de les obres d'instal·lació de la nova catenària rígida del túnel, segons va informar ahir la companyia ferroviària Adif.

Les obres, que es van iniciar el passat 25 de desembre, han permès muntar 10,5 quilòmetres de nou fil de contacte, perfils d'alumini i més d'un miler de suports en l'arc del túnel de l'estació ferroviària de Passeig de Gràcia. Una vegada acabats els treballs, la companyia ferroviària Renfe ha restablert amb normalitat les freqüències i els recorreguts habituals dels serveis de rodalies, mitjana distància i llarga distància, que des del dia de Nadal havien hagut de ser desviats al seu pas per Barcelona. D'altra banda, ahir es van iniciar les obres de l'AVE a l'entorn de l'estació barcelonina de Sant Andreu Comtal, cosa que afecta diversos serveis de Renfe de mitjana distància. Per aquest motiu, des d'ahir es van modificar els serveis de Renfe Mitjana Distància que enllacen Barcelona amb Tarragona/Tortosa/Reus, Lleida/Casp i Saragossa, que iniciaran o acabaran el seu recorregut a l'Estació de França. En una segona fase de les obres, ja a final de gener, es produiran altres afectacions en el servei de Renfe, segons la compa?nyia ferroviària. També ahir van començar els treballs previs de la segona fase de la instal·lació de la catenària rígida en el trajecte bifurcació Aragó-Estació de França i les obres complementàries del túnel de passeig de Gràcia, que es duen a terme en horari nocturn per afectar tan poc com es pugui el trànsit ferroviari. Això no obstant, aquestes obres obliguen a desviar per plaça Catalunya-Arc de Triomf tres trens de rodalies -els últims de les línies 2 i 10-, que recuperaran el seu recorregut habitual a Barcelona Sants o Clot, segons la seva destinació.

Montserrat ja evacua vehicles

D'altra banda, ahir es va obrir una via d'evacuació per treure els vehicles que van quedar atrapats a Montserrat a causa de l'esllavissada del 28 de desembre. En qualsevol cas l'única via d'accés al Monestir segueix sent l'aèria, va informar el Patronat de la Muntanya de Montserrat, dependent de la Generalitat.