A l'aparcament de la basílica de Montserrat encara queden uns 40 vehicles, després que ahir habilitessin un pas provisional a la carretera d'accés al recinte, segons van informar fonts del Monestir de Montserrat.

Es tracta dels vehicles que van quedar atrapats a l'aparcament del monestir de Montserrat per l'esllavissada de roques ocorreguda el passat 28 de desembre.

Segons les mateixes fonts, després que ahir al migdia es reobrís aquest pas provisional en els accessos, van abandonar l'aparcament del monestir 41 turismes i tres autobusos.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat havia establert que els conductors i propietaris d'aquests vehicles accedissin al monestir amb el telefèric i baixessin amb els seus propis cotxes.

Però ahir al matí el servei del telefèric es va haver d'interrompre, ja que s'havia congelat el cable que sostenia les cabines.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat va contractar un servei d'autobusos perquè portés aquestes persones fins als seus vehicles i poguessin sortir del recinte monàstic. Segons fonts del monestir, ahir van poder sortir 41 turismes i tres autocars i, en aquests moments, queden a l'aparcament uns 40 cotxes.

Demà, entre la una i les tres de la tarda es tornarà a obrir el pas provisional perquè puguin sortir els prop de 40 vehicles que encara hi ha a l'aparcament.

Els treballs d'estabilització que es duen a terme a la zona afectada per l'esllavissada s'aturaren en el moment en què s'autoritzà el pas de vehicles, amb el control dels Mossos d'Esquadra.