A més, en set carreteres secundàries més --tres de Lleida, dues de Tarragona, una de Barcelona i una de Girona-- es recomana circular amb precaució per la presència de neu i gel a la calçada.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) manté activa des d'ahir la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades de Catalunya (Neucat). Està previst que avui nevi en cotes al voltant dels 300 metres i puntualment en cotes més baixes, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Aquest matí es produiran precipitacions febles i disperses en el sector central del litoral i a partir del migdia s'esperen precipitacions també al terç sud, entre febles i moderades.

Segons han informat a Europa Press els Bombers de la Generalitat, des d'ahir a la nit a les 22.00 hores han fet 11 inspeccions de carreteres afectades per la neu als municipis de la Vall d'en Bas, Coll de Nargó, Isona i Conca Dellà, Tremp, Artesa de Segre, Sant Llorenç de Morunys, Castellar del Riu, Castellar de n'Hug, el Brull, Bagà i Sant Celoni.