El responsable de CiU en finançament autonòmic, Francesc Homs, va sortit ahir "preocupat" de la seva reunió amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, en veure difícil que la negociació del nou model de finançament amb el Govern espanyol pugui arribar a bon port, van explicar fonts de CiU. La reunió, celebrada durant una hora i mitja a la seu del Departament d'Economia i que va acabar cap a dos quarts de deu de la nit, va servir perquè Castells informés Homs sobre l'estat de les negociacions amb el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i s'analitzés la proposta de finançament del ministre d'Economia, Pedro Solbes.

Segons fonts de la federació nacionalista, Homs va sortir de la reunió amb Castells "preocupat" en constatar que la negociació s'endinsa en un "carreró sense sortida" i que "difícilment" podrà concloure amb un acord satisfactori de finançament.

La reunió arribava en un clima de desunió entre Govern i oposició en aquest assumpte. Fa uns dies, Homs va exigir al Govern que inclogui representants de CiU a la part catalana de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals, que negocia el nou finançament amb el Govern espanyol.

Homs va avançar que demanaria a Castells que el govern de la Generalitat "es replantegi" si li convé seguir excloent de la Comissió Mixta CiU, principal força de l'oposició a Catalunya i primera formació en nombre de diputats al Parlament català.

A més d'aquesta condició, Homs va dir que reclamaria a Castells un compromís d'"unitat de vot" de totes les forces polítiques catalanes, de manera que el PSC "no voti una cosa a Catalunya i una altra a Madrid".