09 de gener de 2009
09.01.2009

L'Institut d'Estudis Catalans canvia la definició de matrimoni al seu diccionari

09.01.2009 | 01:00

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha aprovat canviar la definició de "matrimoni" del seu diccionari, passant de ser "unió legítima entre un home i una dona" a "unió legítima entre dues persones que es comprometen a portar una vida en comú establerta mitjançant ritus o formalitats legals".
L'acadèmia catalana va aprovar el passat 13 de juny realitzar la modificació del vocable i recentment ha aprovat la nova definició, que a finals de gener ja estarà disponible en la versió en línia del diccionari de l'IEC.
El president de la Secció Filològica de l'IEC, Joan Martí, va considerar que el de l'IEC "és el primer diccionari que acull aquesta definició". "No hem de ser esclaus ni d'etimologies ni de determinats costums que poden haver-se superat", va assegurar Martí, tot afegint que l'IEC va entendre que "tenint en compte la nova situació real i la nova legislació era procedent realitzar aquest canvi".
Martí va afirmar que si hom es lliga al concepte de maternitat, que etimològicament conté el terme "matrimoni", caldria arribar a la conclusió que "tot matrimoni que, pels motius que siguin no pot engendrar, és frustrat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema