Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), en tres carreteres més --dues de Tarragona i una de Barcelona-- es recomana circular amb precaució per la presència de neu i gel a la calçada.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que aquest matí les precipitacions més importants se centrin al sud de Catalunya, especialment a les comarques tarragonines de la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Conca de Barberà i Alt Camp, així com les Garrigues, i que durant la tarda es desplacin cap al nord.

A la meitat sud, la cota de neu ha pujat durant la matinada des del nivell del mar cap als 200 o 300 metres, i durant el dia arribarà als 400. A la meitat nord, aquesta passarà dels 400 metres al migdia als 600 a la tarda.

En alguns punts de l'interior se superaran els 20 centímetres de neu acumulada, amb major probabilitat a les comarques del sud. Alhora, s'espera que a la zona de l'Empordà arribin onades que podran superar els tres metres d'altura.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) manté activa aquest matí la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades de Catalunya (Neucat). Els Bombers de la Generalitat han fet durant la nit tasques de reconeixement en diverses carreteres i camins en zones on s'han produït nevades, i en alguns casos s'han activat els parcs de Bombers voluntaris, segons ha informat a Europa Press el Cos.

Les màquines llevaneu activades per la Generalitat davant d'aquest episodi de nevades també han treballat durant la nit per retirar la neu i el gel de la calçada.