El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura ha dit que en cas que no hi hagi acord de finançament per a Catalunya el govern de Zapatero patirà una crisi política per incompliment de l'Estatut. Saura ha afegit que des del document que va presentar Solbes a l'agost fins ara hi ha hagut importants avenços, però 'clarament insuficients'. Per Saura no hi pot haver acord de finançament a l'estat espanyol sense acord a Catalunya i s'ha mostrat confiat que tard o d'hora arribarà l'acord i que serà satisfactori. Saura ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Segons el conseller d'Interior i Relacions Institucionals la proposta que ha presentat ara el ministre d'Economia, Pedro Solbes, té punts positius però incompleix l'Estatut 'per tant s'ha de seguir negociant', ha afegit.

Respecte les nevades que s'esperen per aquest divendres a Catalunya, Saura ha assegurat que el dispositiu que hi ha muntat és suficient i ha recordat que estan funcionant les màquines llevaneu. Saura també ha dit que el transport escolar està normalitzat i que les nevades no estan ocasionant cap col·lapse.

Pel que fa al temporal que hi va haver a Catalunya el dia de Sant Esteve, Saura ha dit que encara no s'han calculat els desperfectes i ha recordat que va ser un temporal inusual i que no se n'havia produït cap d'igual des de feia molts anys. Per a la recuperació de la zona Saura ha dit que hi ha diferents vies per obtenir recursos com subvencions del govern espanyol, el Fons de contingència del Govern o alguna partida pressupostària de la Unió Europea.

Enmig d'aquesta onada de fred, Saura ha dit que és feina dels ajuntaments procurar que cap persona dormi al carrer. El conseller ha assegurat que li consta que l'ajuntament de Barcelona ha fet molt bona feina en aquest sentit. .