El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va exigir ahir al Govern català que no accepti l'última proposta de nou model de finançament autonòmic que ha enviat el ministre d'Economia, Pedro Solbes, que va considerar "il·legal", i va advertir que CiU la rebutjarà.

En declaracions als periodistes, Puig va assenyalar que CiU "no acceptarà cap proposta il·legal" ja que incompleix, segons el seu parer, l'Estatut de Catalunya. Segons l'opinió d'aquest portaveu de la federació nacionalista, el Parlament català hauria de rebutjar completament la proposta de Solbes i preparar el terreny per iniciar una negociació bilateral amb l'Estat sobre el finançament de Catalunya.

Puig va fer aquestes declaracions després que el Govern català enviés divendres a Solbes un document en el qual fixa les seves pròpies condicions per poder acceptar el nou model de finançament i insta el Govern espanyol a "reformular" la seva última proposta per complir allò que estableix l'Estatut.

De la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, va reprotxar a CiU la seva tendència a "gesticular" just quan el Govern català "exhibeix més determinació" en relació amb la negociació del model de finançament autonòmic.

Alterar l'agenda electoral

En un comunicat de resposta a Felip Puig, Ridao va assegurar que "sembla que (CiU) ja ha decidit que sigui com sigui el resultat de la negociació ells estaran en contra per generar inestabilitat i alterar l'agenda electoral".

Davant d'aquesta situació, Ridao va instar la federació nacionalista a "donar suport al Govern per patriotisme i per seny".