Dos ocupants d'un tot terreny van morir ahir en un accident a Salou després de fugir de forma estrepitosa d'un control d'alcoholèmia. Les víctimes són un veí de Salou, Rafael R. S. de 34 anys i nacionalitat espanyola, i un home nascut a Kosovo, Sami H. de 35 anys.

L'accident va tenir lloc a les nou del matí al quilòmetre 7,5 de la carretera C-31b on el vehicle va sortir de la carretera i va col·lidir contra un mur. Dos ocupants més que viatjaven a la part del darrere del tot terreny van patir ferides lleus. Cap de les víctimes en l'accident portava el cinturó de seguretat. L'episodi es remunta quan els Mossos estaven fent un control d'alcoholèmia a la carretera C-14, al quilòmetre 1,7, al terme municipal de Salou, i van fer indicacions a un vehicle tot terreny perquè s'aturés, aquest va fugir en direcció al nucli urbà de Salou a una velocitat excessiva i fent una conducció temerària, envestint altres vehicles estacionats i circulant per sobre de les voreres. A causa dels diversos xocs, el vehicle circulava amb el capó davanter aixecat i treia fum del motor.

Un conductor ebri, absolt

L'Audiència de Barcelona va absoldre un conductor ebri implicat en un accident perquè no es va demostrar que hagués consumit alcohol ni que conduís de manera temerària quan va topar amb un altre vehicle en un aparcament de Gurb. L'acusat va donar positiu a la prova d'alcoholèmia perquè, segons va dir, va estar bevent després de patir l'accident.

El processat, Iván L.R., va ser condemnat pel Jutjat Penal número 2 de Manresa (Bages) a cinc mesos de presó i a dos anys i vuit mesos de privació del dret de conduir per un delicte contra la seguretat del trànsit. El jutge va emetre l'esmentada sentència després de declarar provat que l'acusat conduïa sota els efectes de l'alcohol i va topar amb un altre vehicle perquè estava fent "virolles" i derrapant. Una hora després de l'accident, l'home presentava una taxa de 0,83 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat.

Tot i això, l'advocat d'Iván L.R. va recórrer la resolució judicial al·legant que les declaracions del seu representat i els testimonis que va aportar es contradeien amb el testimoni dels agents que van ser a l'aparcament i del conductor de l'altre vehicle. A més, va afirmar que, com la prova d'alcoholèmia es va realitzar una hora després del sinistre, "no es pot demostrar de cap manera la quantificació del nivell d'alcohol present en el moment dels fets i, per tant, no pot ser prova de càrrec per a una condemna".