13 de gener de 2009
13.01.2009
ple extraordinari

El tripartit força que el ple sobre finançament no es faci abans de la reunió de la Comissió Estat-Generalitat

13.01.2009 | 12:54

Els tres socis de Govern, PSC, ERC i ICV-EUiA, han aconseguit forçar aquest dimarts que el ple extraordinari al Parlament sobre finançament, que va demanar CiU, se celebri en la sessió plenària que tingui lloc després de la reunió de la Comissió Mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat, sobre finançament, que encara no té data fixada.

Aquesta decisió, que s'ha pres a la junta de portaveus a la cambra catalana, ha comptat amb el vot contrari de l'oposició. De fet, segons fonts consultades per l'ACN, hi hagut un tens debat en la reunió davant les discrepàncies de CiU, que volia celebrar el ple extraordinari de forma immediata.

La federació nacionalista va formalitzar la petició d'aquest ple el passat 30 de desembre i el president de la cambra catalana, Ernest Benach, la va tramità l'endemà. CiU va sol·licitar aquest ple extraordinari perquè el president de la Generalitat, José Montilla, comparegués i donés explicacions sobre el finançament, tant si finalment hi ha acord com si no n'hi ha. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va explicar que aquesta petició es feia després que el president no hagués comparegut encara per retre comptes de l'estat de les negociacions amb el govern espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema