La jutge de Barcelona que instrueix el crim del carrer Santaló va decretar ahir presó per a Manuel M.B., acusat d'encarregar un sicari novell que matés el cap del Centre de Convencions de Barcelona, Félix Martínez Touriño.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona va ordenar l'ingrés a presó preventiva de Manuel M.B., per un delicte d'assassinat.

Manuel M.B., que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra a Roda de Barà la nit de diumenge passat, 28 de juny, va mostrar en tot moment en els interrogatoris previs davant la policia catalana una actitud "molt freda" i en cap moment no va ensorrar-se davant els agents, segons que van remarcar fonts pròximes al cas.

Pel que sembla, Manuel M.B., de nacionalitat espanyola, va encarregar a un sicari sense experiència prèvia que a canvi de 12.000 euros assassinés Touriño, quan va saber que aquest planejava una reestructuració que hauria comportat el seu cessament, després de descobrir els seus tèrbols negocis aprofitant el seu càrrec com a cap dels serveis audiovisuals del Centre de Convencions.

La jutge que porta el cas també va enviar a la presó la germana de l'inductor del crim, María Pilar M.B., així com dos detinguts més. La resta d'implicats en el crim de l'executiu - 4 persones - estan en llibertat provisional amb càrrecs per encobriment i receptació. Les diligències del cas continuen sota secret de sumari.