Quatre bombers han mort aquest dimarts a la tarda i dos més han resultat ferits molt greus mentre participaven en les tasques d'extinció de l'incendi al Parc Natural dels Ports, al terme municipal d'Horta de Sant Joan (Terra Alta). Les quatre víctimes s'haurien vist encerclades pel foc quan el vent ha canviat sobtadament mentre es trobaven en una zona de difícil accés. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha confirmat des d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) les morts dels quatre bombers i que els dos que han resultat ferits molt greus han estat traslladats a la Unitat de Cremats de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

El president de la Generalitat, José Montilla, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, es desplacen aquest dimarts a la tarda a Horta de Sant Joan (Terra Alta).

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha explicat que, al voltant de les tres de la tarda, un rebrot de les flames ha sorprès els quatre bombers morts i els dos més que han resultat ferits mentre participaven en les tasques d'extinció de l'incendi i, tot seguit, els ha sobrevingut un flanc. Segons Boada, el foc es troba en una zona muntanyosa i no suposa cap amenaça pel nucli habitat d'Horta de Sant Joan.

Boada també ha explicat que efectius dels bombers del País Valencià i l'Aragó han ofert els seus mitjans per combatre l'incendi i afegir-se a les més de 70 dotacions dels Bombers de la Generalitat que ara treballen a la zona. Els mitjans aeris aprofiten els últims minuts de llum solar per lluitar contra les flames, ja que amb l'arribada de l'ocàs els helicòpters i avionetes dels Bombers s'hauran de retirar.

'No s'ha baixat la guàrdia'

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ha negat que aquest migdia s'hagi baixat la guàrdia i ha atribuït el rebrot al fort vent que ha bufat a la zona. Boada ha afegit que 'en cap moment' s'ha donat l'incendi forestal per controlat i que ha estat sempre actiu. Fins a aquest dimarts al vespre, el foc ja hauria calcinat 60 hectàrees de vegetació forestal. Als Ports, de moment, hi segueix bufant el vent i durant uns minuts ha arribat a ploure.

El president de la Generalitat, José Montilla; el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ja viatgen cap a la zona. Està previst que Montilla arribi a Horta de Sant Joan al voltant d'un quart de deu de la nit.

Fins a Horta de Sant Joan (Terra Alta), també s'hi ha desplaçat diversos diputats de totes les forces polítiques del Parlament per Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Minuts abans de la compareixença de Joan Boada, la consellera de Salut, Marina Geli, ha confirmat que en 'incendi al Parc Natural dels Ports hi havia hagut víctimes mortals. Geli ha fet aquestes declaracions des de Rubí (Vallès Occidental), en la signatura d'un protocol d'intencions i col·laboració per a la construcció del futur Hospital de la localitat vallesana.