La policia francesa va localitzar ahir quatre amagatalls de la banda terrorista ETA en diversos punts del país. En el quart d'aquests amagatalls, situat a Minerve (sud del país), la policia va trobar 17 bidons, 14 d'ells amb més de 300 quilos d'explosius i altres tres amb 12 quilos de pentrita, cordó detonant, material electrònic i altres elements per a la fabricació d'explosius, així com algunes bombes adossades. Aquesta important troballa es va sumar al descobriment d'altres tres amagatalls d'ETA: un al municipi de Ferrals-els-Montagnes, prop de Vieussan; un altre a Herault, i un tercer la localització exacta del qual no havia estat facilitada per la policia a l'hora de tancar aquesta edició.

En un d'aquests llocs es va intervenir una bomba-adossada preparada per atemptar i en un altre 15 revòlvers, procedents del robatori d'armes comès l'octubre de 2006 a Vauvert, a més de cordó detonant, entre d'altres materials. A més, la bomba adossada tenia un temporitzador que permetia programar la seva explosió amb una gran antelació, com es sospita que van fer els terroristes en els atemptats perpetrats fa diverses setmanes a l'illa de Mallorca, entre ells el de Calvià, en el qual van ser assassinats els guàrdies civils Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvá.

Detencions decisives

Des que dimecres passat van ser detinguts a la regió de Savoia els presumptes etarres Alberto Machaín, Aitzol Etxaburu i Andoni Sarasola, considerats els responsables de subministrar armes i explosius als comandos de la banda, ja són ja set els amagatalls localitzats.