Arran del referèndum independentista que tindrà lloc el proper 13 de febrer a Arenys de Munt, en què es demanarà als ciutadans si voldrien que Catalunya fos un estat independent, els lectors de Diaridegirona.cat han manifestat que voldrien una consulta de les mateixes característiques a la seva població. Això és el que es desprèn dels resultats de l'enquesta "Li agradaria que es fes una consulta d´independència a la seva població?", en què el 20% ha votat que no.

Fins a una quarantena de poblacions enviaran representants a Arenys de Munt el dia del referèndum per tal d'importar la consulta als seus municipis. El referèndum d'Arenys, tanmateix, no està exempt de polèmica. La conselleria d'Interior ha legalitzat la manifestació que la Falange pensa dur a terme el dia de la consulta. Ll'ajuntament d'Arenys demana que se suspengui per tal d'evitar confrontacions.

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha explicat que el Departament està a l'espera de rebre un informe per part de l'alcalde d'Arenys de Munt per tal d'acabar de prendre una decisió sobre la manifestació falangista convocada el pròxim 13 de setembre a la localitat. Saura ha justificat l'autorització de la manifestació falangista convocada el mateix dia de la consulta d'independència, assegurant que només pot prohibir una concentració de manera preventiva en cas que es pugui certificar que aquesta incorrerà en desordre públic. En cas contrari, el Govern l'únic que pot fer, ha dit Saura, és canviar-la de lloc, tal com ha fet, aconsellat pel mateix Ajuntament, segons paraules del conseller d'Interior.

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha defensat així el posicionament del seu Departament en relació amb la polèmica sorgida arran de l'autorització del Govern a una manifestació falangista a Arenys de Munt el pròxim 13 de setembre, coincidint amb la consulta d'independència que s'efectuarà a la localitat el mateix dia.

El passat dijous, l'alcalde de la localitat, Carles Móra, va 'exigir' al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació que el rebés per replantejar la idoneïtat de permetre una concentració falangista al municipi el mateix dia en què s'hi farà la consulta d'independència.

Segons va explicar a l'ACN, en un correu electrònic dirigit a Saura, l'assabenta de la convocatòria mitjançant Facebook d'una manifestació antifalangista. 'Ara hi ha nous motius d'alarma', va alertar Móra, davant el risc que el municipi es converteixi en un 'camp de batalla' el dia de la consulta.

Saura ha explicat que aquest mateix dilluns el secretari general del Departament, Joan Boada, es va posar en contacte amb Móra, qui es va comprometre a fer-li arribar un informe de la situació, a partir del qual, ha dit, acabaran de prendre una decisió.