25 de agost de 2009
25.08.2009
40 Años
40 Años

L'alcalde d'Arenys de Munt 'exigeix' a Saura que el rebi després de la convocatòria d'una manifestació antifalangista

25.08.2009 | 20:33

L'alcalde d'Arenys de Munt (Maresme), Carles Móra, ha 'exigit' aquest dijous al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura que el rebi per replantejar la idoneïtat de permetre una concentració falangista al municipi el mateix dia en què s'hi farà la consulta d'independència, el 13 de setembre. Segons ha explicat a l'ACN, en un correu electrònic dirigit a Saura, l'assabenta de la convocatòria mitjançant Facebook d'una manifestació antifalangista. 'Ara hi ha nous motius d'alarma', ha alertat Móra, que diu que no vol que el municipi es converteixi en un 'camp de batalla' el dia de la consulta.

Per Móra, la convocatòria de concentració antifeixista feta mitjançant Facebook que adverteix que 'no es permetrà l'entrada de cap falangista' a Arenys de Munt, hauria de fer que Interior es replantegés si la Falange ha de poder manifestar-se al municipi el mateix dia de la consulta, pel 'perill que engendren' dues convocatòries enfrontades.

Per això, ha assegurat que aquest dijous ha enviat un correu electrònic a Saura i Delort, a més del secretari general del departament, Joan Boada, i destacats dirigents d'ICV, per 'exigir' que el rebin per tractar personalment aquesta qüestió. Per Móra, que el seu partit, la plataforma independent i EPM Arenys de Munt 2000, estigui federat amb ICV, hauria de 'facilitar l'entesa'. Ha instat Interior a 'no encaparrar-se' amb la seva decisió de permetre la manifestació el mateix dia de la consulta.

Vol que el rebin Saura i el director General de la Policia, Joan Delort, com a responsables polític i tècnic de la seguretat ciutadana. Pretén demanar-los 'empara' davant 'l'estat d'indefensió que estem patint amb tots aquests problemes'.

Fonts d'Interior consultades per l'ACN desconeixien si hi ha hagut una petició formal de canvi de data de la manifestació per part de l'Ajuntament. Interior manté que el departament no pot prohibir el 'dret a manifestació' de grups legals com la Falange i que, seguint les indicacions de l'Ajuntament, van fer una cosa 'excepcional' com canviar el lloc on els falangistes pretenien fer la concentració, davant la sala on es farà la consulta, precisament per evitar situacions de risc.

Asseguren que només es pot prohibir una manifestació si hi ha no només 'sospites', sinó motius 'molt fonamentats' que portin a pensar que a la concentració s'hi cometran il·legalitats i que acabarà amb aldarulls. De fet, l'alcalde creu que amb la convocatòria antifeixista, ara ja es dona aquesta circumstància. Les fonts d'Interior consultades han assegurat desconèixer si grups antifeixistes han comunicat la seva intenció de manifestar-se al municipi també el 13 de setembre.

Ara bé, les mateixes fonts d'Interior han afirmat que els Mossos d'Esquadra posaran 'tots els mitjans necessaris' per garantir la seguretat, el dret a manifestació i el dret a vot dels veïns d'Arenys de Munt. De fet, Interior ha assegurat que els Mossos dissoldran la concentració falangista si s'hi dóna la mínima il·legalitat, començant per l'apologia del genocidi.

Desconcert a l'Ajuntament

Si bé quan el departament d'Interior va demanar opinió a l'Ajuntament d'Arenys de Munt sobre la comunicació de concentració que va rebre de la Falange pel 13 de setembre, el primer tinent d'alcalde, Alfons Molons, i la regidora de Governació, Montserrat Carreras, van limitar-se recomanar un canvi d'ubicació de la protesta i no un canvi de dia –així ho han reconegut aquest dijous a l'ACN-, la reacció dels promotors de la consulta, el Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació i la CUP, va fer que el consistori anés un pas més enllà i reclamés un canvi de dia i fins i tot l'anul·lació.

Carreras, en qualitat d'alcaldessa accidental, va assegurar a l'ACN que no veien motius de seguretat que impedissin que una organització legalitzada com la Falange es concentrés al municipi. Però els promotors de la consulta –avalada per àmplia majoria pel ple de l'Ajuntament-, van fer notar a la mateixa Carreras, encara en qualitat d'alcaldessa accidental, que podia reclamar a Interior l'anul·lació de la concentració falangista per 'errors de forma' de la petició. En veure la dimensió que prenia tot plegat, l'alcalde ha assegurat que va enviar dilluns un primer correu electrònic –ho considera una comunicació formal- a Saura, Delort i destacats dirigents d'ICV demanant-los que traslladin a un altre dia la protesta autoritzada de la Falange.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook