05 de setembre de 2009
05.09.2009

La CUP proposa fer consultes independentistes a les comarques gironines

05.09.2009 | 19:50

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha presentat als diferents grups municipals amb representació a l'ajuntament de Girona una proposta de moció on es recullen algunes propostes per a commemorar l'Onze de setembre d'enguany. La formació independentista també insta els grups municipals a seguir l'exemple d'Arenys de Munt, localitat del Maresme que el proper 13 de setembre celebrarà una consulta popular de caràcter simbòlic sobre la independència de Catalunya.

Des de la CUP de Girona s'entén que amb aquesta iniciativa popular de caire simbòlic es fa "un saludable exercici de democràcia participativa i es dóna la paraula a la ciutadania per expressar la seva opinió sobre el dret a l'autodeterminació del poble català".

Per això proposa que es debati al ple municipal de setembre la possibilitat de celebrar a Girona una consulta popular sobre el dret d'autodeterminació de la nació catalana.

En la moció, la CUP també proposa que s'instal·lin de forma permanent senyeres a diferents indrets cèntrics o emblemàtics de la ciutat, com ara la plaça Catalunya, amb la finalitat de difondre la catalanitat de la ciutat. També es proposa que la senyera estelada onegi al balcó de l'Ajuntament per la Diada Nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook