La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila (ERC), ha celebrat avui les paraules del president de la Generalitat, José Montilla, sobre el retard de la sentència de l'Estatut, però ha assegurat que aquest discurs és el que ha mantingut ERC "des de fa molts dies", i ha afegit que el Tribunal Constitucional "no està legitimat" per dictar sentència.

Capdevila va instar a esperar que surti la sentència i va criticar que el TC està tardant "excessivament". Una vegada arribi, va afirmar que caldrà analitzar el contingut i que, segons aquest, pot ser que mostri que s'ha arribat al "sostre de l'autogovern" i calgui treballar "perquè a Catalunya hagi una majoria que tiri endavant un projecte més independentista", va assegurar en declaracions a Catalunya Ràdio, recollides per Europa Press.

Sobre les paraules del candidat d'ICV a les eleccions autonòmiques, Joan Herrera, --que va apostar dissabte per la reedició del tripartit--, Capdevila va explicar que cal esperar a veure el resultat a les urnes i, si ERC és decisiva a l'hora de fer pactes. Aquests hauran de fer-se "en base sobretot a l'impuls de les polítiques socials i un compromís ferm per la millora de l'autogovern i la independència de Catalunya", va assenyalar.