23 de novembre de 2009
23.11.2009
Diari de Girona
Congrés

El PP vol recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat de l'Estatut

Els populars pretenen així que d'aquesta manera s'acudeixi a un referèndum "amb coneixement de causa"

23.11.2009 | 11:41
El PP vol recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat de l'Estatut

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat avui que el seu grup ha registrat a la cambra baixa una proposta perquè es recuperi el recurs previ d'inconstitucionalitat per als Estatuts d'Autonomia, de manera que s'acudeixi a un referèndum "amb coneixement de causa". A més, ha demanat al president de la Generalitat, José Montilla, i a tot "el PSOE en general", "sentit de la responsabilitat" i que acati la sentencia sobre l'Estatut que dicti el Tribunal Constitucional.

En declaracions a Punto Radio recollides per Europa Press, Santamaría ha reclamat al president català que expliqui què és per a ell "sentit d'Estat" abans de solicitar-ho al Constitucional. La portaveu parlamentària ha fet una crida a "respectar" el procediment que instrueix el TC i alhora ha criticat que la sentència s'hagi allargat durant tres anys en els quals el text català "ha tingut molt desenvolupament legislatiu ja que s'està complint en part".

Segons la seva opinió, l'Estatut és "bastant agressiu" i es "fica en terrenys de la vida privada". En aquest sentit, ha reclamat que el marc de l'Estat de les Autonomies es desenvolupi "en els seus termes" i "no més enllà".

"Seria molt bo per a la seguretat jurídica i l'estabilitat que els catalans haguessin anat a les urnes amb coneixement de causa i s'hagués resolt aquest assumpte abans d'anar a un referèndum", ha prosseguit Santamaría, per avançar que el seu grup "acaba de demanar en les esmenes a una reforma oberta al Congrés de la Llei Orgànica del TC" que inclogui el recurs previ d'inconstitucionalitat per als Estatuts autonòmics.

Dit això, ha afirmat que els partits no interposen un recurs davant del TC en mires de "qui guanya" sinó que aquests tenen com a objectiu defensar els drets i els deures fonamentals i respectar el marc de l'Estat de les autonomies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit