14 de desembre de 2009
14.12.2009
40 Años
40 Años
Ensenyament

La Generalitat imposarà treballs socials als escolars que facin "campana"

Segons l'esborrany del decret d'autonomia dels centres, també se'ls aplicarà als que faltin injustificadament a classe o cometin faltes greus

14.12.2009 | 09:07
Alumnes d´un centre gironí, el primer dia del curs escolar.

Els alumnes de les escoles públiques i concertades que facin "campana", faltin injustificadament a les classes o cometin faltes greus i molt greus seran castigats amb mesures correctores que, a més de la sanció corresponent, comportaran la realització de tasques socials per a l'escola, segons estableix l'esborrany del decret d'autonomia dels centres educatius.
En unes declaracions, el secretari general de Polítiques Educatives de la Conselleria d'Educació, Francesc Colomé, va explicar que la idea és que els alumnes realitzin tasques de compensació pels prejudicis causats al centre. Tot i això, aquestes tasques han de tenir un fonament pedagògic i social, va detallar. Així, en funció de la "imaginació" de les escoles, els alumnes hauran d'ajudar al menjador, vigilar les entrades de les escoles, fer tasques de jardineria i tasques de condicionament del centre com posar bé les cadires de les aules, entre d'altres propostes. La finalitat és que es promogui l'aprenentatge i la pràctica de la convivència més enllà del caràcter punitiu de la mesura. "És una idea pedagògica i d'adaptació social", va apuntar.
En les faltes més greus, a més dels treballs socials, la sanció pot fins i tot ser econòmica, preveient l'import de reparació o restitució dels danys materials que hagin quedat afectats per l'actuació que se sancioni. Un altre tipus de sanció pot comportar l'expulsió provisional del centre per com a mínim cinc dies.
Tot i això, el decret es troba encara en una fase inicial i s'ha de negociar amb els diferents sectors educatius, de manera que la norma pot tenir alguns canvis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit