La portaveu del PP al Parlament, Dolors Monsterrat, va acusar el president de la Generalitat, José Montilla, de permetre que el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, incompleixi de "manera flagrant" decisions del mateix Govern, en relació amb la decisió de Vicepresidència de crear un cos de funcionaris especialitzats en política exterior.

En un comunicat, va recordar que el president Montilla s'havia compromès a no augmentar la plantilla de funcionaris, i va afirmar que això era una mostra més de la seva "debilitat" política i la seva incapacitat per controlar els consellers del Govern.

"Derives independentistes"

"El president Montilla ha d'aclarir si dóna suport a aquesta mena de derives independentistes o si és ostatge del suport d'ERC al seu govern. Només hi ha aquestes dues opcions", va subratllar.

Segons Monsterrat, l'aprovació d'un Pla d'Acció Exterior en una situació de crisi econòmica significa que el tripartit s'equivoca de prioritats, apuntant que els ciutadans estan preocupats per l'atur, el tancament d'empreses i la seguretat.