La decisió de l'Ajuntament de Vic de denunciar aquelles persones sense papers que s'empadronin a la ciutat ha generat discrepàncies en el si de Convergència. Mentre el líder del partit, Artur Mas, va defensar ahir aquesta decisió, el responsable d'immigració del partit, Àngel Colom, se'n va desmarcar.

Per Artur Mas la política de l'alcalde de Vic, Josep Maria d'Abadal (CiU), en matèria d'immigració és "exemplar" i "un model d'atenció, integració i acollida". Per al cap de l'oposició la decisió de l'Ajuntament de Vic de no empadronar els immigrants il·legals "no suposa cap retall en els seus drets" ja que no es negarà a empadronar-los sinó que notificarà a l'Estat les irregularitats que es detectin.

Per al líder de CiU l'Estat està "amagant el cap sota l'ala" per "intentar traspassar als Ajuntaments una responsabilitat que és del Ministeri de l'Interior". I va afegir que l'Ajuntament de Vic està intentant fer entendre a l'Estat quines són les seves obligacions.

Per Mas "no es pot obligar els ajuntaments que empadronin per nassos totes les persones que estan en situació irregular".

En canvi el responsable de la sectorial d'immigració de CiU, Àngel Colom, no comparteix ni l'opinió de Mas ni la política de l'Ajuntament de Vic. En un escrit al portal nouscatalans.cat Colom apel·la a no fer "discursos fàcils ni incendiaris contra la immigració" perquè "Catalunya i el catalanisme s'hi juguen molt". Per Colom "posicions com les de l'Ajuntament de Vic poden allunyar els nous catalans del catalanisme". En opinió del dirigent nacionalista més que fer aquest tipus de polítiques cal "vertebrar un projecte integrador". Colom, també destaca en aquest escrit que la seva posició és també la de Convergència assegurant que "l'alcalde de Vic no és més de CiU que jo".

ERC acusa CiU d'electoralisme

La polèmica decisió de l'Ajuntament de Vic, també va ser comentada pel líder d'ERC, Joan Puigcercós, en un acte precisament a la capital d'Osona. El republicà va va alertar Convergència "que no pot utilitzar la immigració com a element de desgast electoral".

Puigcercós es va mostrar preocupat per si la política de l'Ajuntament de Vic, forma part d'una estratègia de partit o només es tracta d'un aspecte local.

El líder d'ERC va assegurar que la immigració "és un tema delicat" i que "Esquerra sempre ha defensat la bona política que s'ha fet a Osona i la seva capital amb la immigració".