El Consell de Garanties Estatutàries declara ajustat a l'Estatut de Catalunya i a la Constitució espanyola el punt primer de l'article sisè de la Llei de protecció dels animals, referent a la prohibició de les corrides de toros. El text va ser recorregut pel Partit Popular, i ara el Consell n'avala l'adequació a les cartes magnes catalana i espanyola, amb el vot contrari del ponent Julio Añoveros. El PP considerava que hi havia un conflicte en la distribució competencial entre l'Estat i Catalunya pel que fa a la regulació dels espectacles públics, i que la prohibició podia dificultar l'accés a la cultura reconeguda a la Constitució i a l'Estatut.

A més a més, el Consell de Garanties Estatuàries assenyala que li correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d'espectacles i activitats recreatives que inclou, entre d'altres, l'ordenació del sector o el règim d'intervenció administrativa.

D'altra banda, el Partit Popular recordava en l'escrit que sol·licitava el dictamen que la Constitució i l'Estatut reconeixen la cultura com un principi rector però, per contra, el Consell ha argumentat que "la cultura no pot ser entesa com un deure dels poders públics de prestació específica en favor de les persones, sinó com un principi general de no discriminació per accedir als béns culturals".