10 de juliol de 2010
10.07.2010
Diari de Girona
Segons Òmnium
Per l'Estatut

Més d'un milió de persones assisteixen a la manifestació

El 10-J passarà a la història per ser la protesta més multitudinària de Catalunya

10.07.2010 | 12:45
Vuit minuts després de les sis de la tarda la multitudinària manifestació del 10-J ha començat a desfilar en defensa de l'autogovern i en resposta a la sentència del TC sobre l'Estatut.

1.500.000 persones, segons Òmnium, i 1.100.000 segons la Guàrdia Urbana han participat en la manifestació del 10-J, que ha acabat convertint-se en la més gran de la història de Catalunya. De fet, la capçalera s'ha hagut de dissoldre al voltant de les vuit del vespre a causa d'una massiva participació.

Els manifestants han omplert el passeig de Gràcia i la Gran Via i a la cruïlla entre les dues vies la capçalera s'ha disgregat a causa de la multitud. La capçalera estava formada per una senyera de 250 metres flanquejada pel lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' i al darrere hi anaven el president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i els quatre expresidents.

Muriel Casals: 'Hi som tots i som molts. No hi ha tribunal que ens tombi'

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha afirmat sentir 'felicitat' per la gran afluència de gent que s'ha desplaçat aquest dissabte al centre de Barcelona. 'Hi som tots, som molts i tothom té moltes ganes d'expressar-se. Serem invulnerables si estem junts, no hi ha tribunal que ens tombi', ha dit Casals minuts abans que la marxa comencés a avançar pel passeig de Gràcia en direcció a la plaça de Tetuan.
En comparació amb la gran manifestació de l'11 de setembre 1977, que va aplegar un milió de persones, la presidenta d'Òmnium ha destacat que 'han passat molts anys, i ara aconseguirem encara més coses'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook