L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta va resultar elegit cap de llista per Barcelona a les eleccions catalanes amb el 95,66 per cent dels vots en les eleccions primàries celebrades per la coalició Solidaritat Catalana per la Independència. La formació va elegir les 135 persones que formaran part de la candidatura que presentarà a les eleccions autonòmiques, en unes votacions que van tenir lloc en sis col·legis situats a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i la Seu d'Urgell. En total, es van presentar 249 persones, 175 de les quals són homes i 74, dones.

A Barcelona, de les 4.701 persones amb dret a vot, el van exercir 2.421 (el 51,5 per cent). D'elles, 2.316 van optar per la candidatura de Laporta, que anirà com a cap de llista acompanyat d'Alfons López Tena, Uriel Bertran, Isabel Clara-Simó, Anna Arqué, Emili Valdero, Alex Sànchez, Xavier Olivella, Jaume Gómez i Pilar Peral.

Strubell, candidat a Girona

A Girona, dels 616 amb opció a vot, van participar 297 (un 48,2%). D'ells, el 97,97% va optar com a cap de llista per Toni Strubell, exmembre de Reagrupament i màxim impulsor de la tornada dels Papers de Salamanca. A la província de Tarragona van votar 257 dels 511 militants (50,3%), quedant com a cap de llista Héctor López Bofill. A Lleida, dels 362, un 46,4%, (168 persones) van acudir a la crida de les primàries, avalant en la seva majoria (70,23%) a Francesc Xavier Segura.

L'exconseller d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació a proposta d'ERC entre 2003 i 2006, Carles Solà, va donar suport a la coalició Solidaritat Catalana per la Independència a l'acte de proclamació de candidats al Parlament. L'exconseller va acudir a l'acte celebrat després de les eleccions primàries. Solà, catedràtic d'Enginyeria Química, va ser rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) entre 1994 i 2000 i actualment és membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i d'Acció Cultural del País Valencià.

Solà és el segon conseller d'ERC membre del primer govern tripartit que avala una nova plataforma independentista, després que Joan Carretero impulsés la creació de Reagrupament.

Per altra banda, Joan Herrera, Joan Boada, Francesc Pané i Hortènsia Grau, seran els cap de llista d'ICV per les circumscripcions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, respectivament, per a les eleccions al Parlament segons la proposta aprovada ahir al Consell Nacional del formació ecosocialista. Per darrere del secretari general d'ICV hi ha a la llista per Barcelona la portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, el president del grup parlamentari, Jaume Bosch, i la jove Laia Ortiz, de 30 anys, diputada i ?ac?tualment vicepresidenta i portaveu d'ICV.